Joogamaailma

Täällä voit tutustua eri lajeihin ja etsiä itsellesi sopivimman


Astangajooga

astanga

 

Astanga on fyysisesti vaativa joogatyyli, jossa myös kunto kasvaa. Tunnit ovat hyvin samankaltaisia eri puolella maailmaa. Tunneilla tehdään aina samaa asanasarjaa. Edistyessä ohjaaja voi antaa uusia ja haasteellisempia asanoita, jotka liitetään vanhaan sarjaan. Voimakas hikoilu auttaa kehoa puhdistumaan kuona-aineista.

 

Ylös


Hathajooga ja Dynaaminen hathajooga

hatha

Hathajooga vahvistaa ja notkistaa kehoa lempeästi sekä rauhoittaa mieltä tehokkaasti.

Tunnit koostuvat lempeiden ja dynaamisten elementtien yhdistelmästä. Tunneilla venytetään ja voimistetaan kehoa monipuolisesti tutkivassa, kokemusta kunnioittavassa hengessä. Mukana pärjää aloittelevakin joogi, mutta edistyneemmillekin tarjotaan haastetta. Liikkeet on helppo oppia ja ne sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Tunneilla kiinnitetään huomiota myös mielen ja sielun hoitoon, sillä tunnin lopuksi saatetaan sukeltaa vaikkapa enkelten maailmaan.


Dynaaminen hathajooga

Fyysinen hathajooga sopii niille, jotka ovat jo aiemmin tutustuneet joogaan ja niille, jotka kaipaavat enemmän haastetta keholle. Hoitaa ja huoltaa kehoa ja mieltä samalla tavoin kuin rauhallisempikin hathajooga.

 

 

 

Ylös


Jooga ja Pilates

SUNNUNTAISIN KLO 11:00-12:30

Tunti yhdistää nimensä mukaisesti joogaa ja pilatesta. Tunnilla vahvistetaan erityiseesti keskivartalon asentoa ylläpitäviä lihaksia ja tehdään joogan monipuolisia harjoituksia keholle ja mielelle. Tunti sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat keskittyä tavallista joogatuntia enemmän keskivartalon lihastuen vahvistamiseen ja saada lisää voimaa ja rentoutta sekä arkielämää, että omaa joogaharjoitusta varten.

Ylös


Kundaliinijooga

kundis

 

Jos olet kiinnostunut joogan henkisestä puolesta, kundaliinijooga voi olla juuri sinun juttusi. Tunneilla tehdään voimakkaita hengitys- ja asanaharjoituksia, jotka tähtäävät kundaliinienergian herättämiseen ja kokonaisvaltaisen terveyden ja tyytyväisyyden saavuttamiseen. Tunteihin kuuluu yleensä myös mantroja ja meditaatiota. 

OPETTAJA: Joakim 

Ylös


Pilates

pilates

Pilates on lempeän tehokas laji, jossa vahvistetaan selkärankaa tukevia lihaksia. Säännöllinen harjoittelu parantaa ryhtiä, vahvistaa keskivartaloa, lisää lihasvenyvyyttä ja pitää selkäsi terveenä. Harjoitukset tehdään keskittyneesti ja tarkasti hengityksen rytmittämänä. 


Pilatestuntiin kuuluu aina myös pidentäviä harjoituksia ja venyksiä. Tällä tavoin saadaan tasapainoa kehoon pilatesharjoitusten ja venytysten avulla. Pilateksen vaikutuksesta nautit pitkään tunnin jälkeen. 

 Pilates alkeistaso

Tunti sopii Pilateksen aloittamiseen. Tunnilla opetellaan pilateksen perustekniikkaa ja luodaan hyvä pohja myöhemmille harjoituksille. Pilates alkeistasossa on hyvä käydä säännöllisesti puolesta vuodesta vuoteen. Tunti sopii myös hyvin raskaana oleville ja synnytyksestä palautuville.

 Pilates perustaso

Tunti on alkeistason säännöllisesti käyneille puolesta vuodesta vuoteen tai pidempään harrastaneille. Tunti sopii hyvin selkäongelmaisille rauhallisen temponsa vuoksi.

 Pilates keskitaso 

Tunti on muutamia vuosia säännöllisesti pilatesta harrastaneille. Tunnilla tehdään keski- ja jatkotason liikkeitä virtaavana harjoituksena. Tunnilla tehdään myös muutamia klassisen repertuaarin liikkeitä. Hyvää kehon hallintaa vaativa tunti.

 

Pilatestunnille tullessa:

-aloita aina alkeistunneista tai alkeiskurssista

-tule tunnille ajoissa 

-laitathan jalkaasi puhtaat sukat ja otathan mukaasi pienen pyyhkeen

-kerro opettajalle harjoitteluun vaikuttavista asioista kuten raskaudesta, selkävaivoista

-jos tasosi on Sinulle epäselvä tule helpommalle tasolle ja kysy opettajaltasi voisitko siirtyä seuraavalle tasolle

 

Hinnat:

Kertamaksu 19€ / 17€

10- kerran kortti 160€ / 150€

Kuukausikortti 150€ / 140€

 

 

Ylös


Yinjooga

YIn_2021

 

Oletko kankea, vaikka joogaat ja urheilet säännöllisesti? Teetkö raskasta ruumiillista työtä? Käytkö jatkuvasti ylikierroksilla? Yinjooga saattaa olla sinun tuntisi. Yinjoogan pitkät, monta minuuttia kestävät venytykset johdattelevat kehon syvään rauhaan. Venytykset kohdistuvat sidekudoksiin, jotka yleensä jäävät lihaksia vähemmälle huomiolle. Tunti sopii mainiosti fyysisempien joogatyylien vastapainoksi.

 

Ylös


Raskausjooga

raskaus

 

 

Raskausajan jooga

28.4-19.5.2022

 

4 kertaa

torstaisin

klo. 9-10.00

 

Joogakoulu Shanti, 2.krs

Runeberginkatu 43

 

Kurssilla liikumme muuttuvaa kehoa kuunnellen ja elämän kasvua kunnioittaen. Avaavien, rentouttavien ja vahvistavien liikkeiden kautta haemme hengitykselle tilaa, sekä rentoutta ja voimaa keholle ja mielelle. Teemme raskausaikaa tukevan harjoituksen hatha joogaan ja vapaaseen liikkeeseen pohjautuen. Voit löytää harjoituksesta myös keinoja synnytykseen tueksi.

 

Harjoitus sopii kaikkiin raskauden vaiheisiin, eikä vaadi aiempaa kokemusta.

 

 

ilmoittautuminen s-postilla

johanna.penttinen@gmail.com

 

koko kurssi 

52€/4krt

 

halutessasi voit osallistu kertamaksulla

17€ /krt

 

tai Shantin 10x kortilla

 

 

Maksutiedot saapuvat ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä.

 

 

Johanna on opiskellut hatha joogaohjaajaksi Shantin joogaopettajakoulutuksessa 2021. Hän on kahden alle kouluikäisen lapsen äiti. Hänellä on kokemusta joogaharjoituksesta raskauksien ajalta ja synnytysten jälkeen.

Johanna on saanut tukea joogaharjoituksesta muuttuvaan kehoon ja mieleen äitiyden polulla. Hänellä on kokemusta tilan pitämisestä fasilitoituaan innerdance energian -vapaan tilan työskentelyä, jonka parissa on pitänyt tilaa myös äitiyden teemaa tutkien, nimellä innermama.

Ylös


Äiti-vauva jooga

vauvat

 

 

Äiti- vauva- jooga

28.4-19.5.2022

 

4 kertaa

torstaisin 

klo. 10.30-11.30

 

Joogakoulu Shanti, 2.krs

Runeberginkatu 43

 

Kurssilla liikumme lempeästi tutustuen synnytyksen jälkeiseen kehoon vauvan ja äidin ehdoilla. Teemme avaavia, rentouttavia ja vahvistavia liikkeitä. Haemme tilaa ja virtaavuutta hengitykselle, autamme kehoa löytämään tukea. Harjoitus sopii kaikille 1-12kk vauvan äideille, eikä vaadi aiempaa kokemusta. Vauva voi liikkua äidin mukana harjoituksessa tai olla vierellä. 

 

ilmoittautuminen s-postilla

johanna.penttinen@gmail.com

 

koko kurssi 

52€/4krt

 

halutessasi voit osallistu kertamaksulla

17€ /krt

 

tai Shantin 10x kortilla

 

Maksutiedot saapuvat ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä.

 

 

Johanna on opiskellut hatha joogaohjaajaksi Shantin joogaopettajakoulutuksessa 2021. Hän on kahden alle kouluikäisen lapsen äiti. Hänellä on kokemusta joogaharjoituksesta raskauksien ajalta ja synnytysten jälkeen. Johanna on saanut tukea joogaharjoituksesta muuttuvaan kehoon ja mieleen äitiyden polulla. Hänellä on kokemusta tilan pitämisestä fasilitoituaan innerdance energian -vapaan tilan työskentelyä, jonka parissa on pitänyt tilaa myös äitiyden teemaa tutkien, nimellä innermama.

 

Ylös


 

 

Ylös


TRE: Tension releasing exercise

UUSI AIKA KLO 19:00-20:30

KERTAMAKSU 25€ / 23€

10 kerran kortilla maksaessa, lisämaksu 5€ 

Ei kuukausikortilla! 

 

tre19

 

 

Lisätietoa löydät www.trefinland.fi sivuilta.

Ylös


Soundhealing

SEURAAVA SOUND HEALING

SUNNUNTAINA 3.4. 2022 KLO 13-14

JA

TIISTAINA 19.4. KLO 19-20 <3 <3 <3

MAANANTAIN TUNNIT OVAT TAUOLLA... 

sound20

Sound Healingissä vain levätään joogamatoilla, nautitaan ja annetaan äänen hoitaa.

Gongien, äänimaljojen ja kristallikulhojen äänet hoitavat värähtelyillään ihmistä solutasolta saakka. Ääniresonaation alulle pistämä elpyminen voi tuntua kehossa vielä päiviä äänihoidon jälkeenkin.

 

    

 

 

Ylös


BARRE

Barre on maailmalla huippusuosion saavuttanut treenimuoto eikä syyttä; se on supertehokasta, mukaansatempaavaa ja tuloksia syntyy nopeasti. Jos kaipaat monipuolista ja innostavaa treeniä, joka vahvistaa etenkin pakaroita, reisiä ja keskivartaloa, barre on sinua varten. Barre kehittää kestävyysvoimaa ja sytyttää ryhtiä kohottavat syvät lihakset. Tunnilta saat mukaasi voimaantuneen ja ryhdikkään olon!

MAANANTAISIN 18:15-19:15

PERJANTAISIN klo 12:00-13:00 

Hinta 18€ / 17€ kerta, 5 x 85€ / 80€, 10 x 170€ / 160€

Jos maksat Shantin perus 10 kerran kortilla, tulee hintaan 2 € lisämaksu.

Varaa paikkasi tunnille: http://www.varaaheti.fi/flowpilates

barre

Ylös


Johdantokurssi buddhalaiseen meditaatioon

ILMOITTAUDU MUKAAN TEKSTARILLA: 045-278 5454 JA VAHVISTA PAIKKASI MAKSAMALLA KURSSI HOLVISSA:  https://holvi.com/shop/JoogakouluShanti/

9.5. EI TUNTIA, VIIMEINEN KERTA 23.5.

medis julkka

Tervetuloa neljän viikon johdantokurssille buddhalaiseen meditaatioon! Kurssi on interaktiivinen kokonaisuus, joka rakentuu ensisijaisesti kokemusten jakamiselle ja avointen kysymysten esittämiselle. Jokaisella kerralla esitellään uusi meditaatiotekniikka seuraavalle viikolle, jota kokeillaan ensin yhdessä ja sitten itsenäisesti seuraavan viikon aikana. Seuraavalla kerralla tekniikkaa ja viikon kokemuksia käsitellään kokemusten jakamisen ja kysymysten esittämisen muodossa. Jokaiseen tapaamiskertaan sisältyy myös lyhyt, luentomaisempi osio, jossa avataan meditaation teoriaa, hyötyjä, päämääriä, ja mahdollisia kehityspolkuja johdantokurssin jälkeen.

Kurssilla harjoitellut meditaatiot kasvavat kestoltaan kurssin aikana 10 minuutista kurssin alussa 20 minuuttiin kurssin lopussa. Koska meditaation todelliset hyödyt tulevat esiin vain säännöllisessä harjoittamisessa, ja koska tekniikoiden kokeilu vain kerran tapaamiskertojen aikana ei riitä alkuunkaan pääsemään niihin todella käsiksi, tulee osallistujien olla valmiit sitoutumaan päivittäiseen tai liki päivittäiseen harjoitteluun myös tapaamisten välissä. Sitoutuminen kuitenkin kannattaa tässä tapauksessa! Tapaamiskertoja ei tulisi myöskään jättää väliin etenkään näin lyhyellä kurssilla.

Kurssi soveltuu erinomaisesti aloittelijoille ja kaikille, jotka haluavat vakiinnuttaa meditaatioharjoituksen päivittäiseen elämäänsä, tai jotka etsivät vain uutta perspektiiviä harjoitukseensa. Kurssi ei nimestään huolimatta ole uskonnollisesti sitoutunut eikä sisällä varsinaista uskonnollista ainesta. Kurssilla käytetyt tekniikat ja käsitteistö periytyvät kuitenkin buddhalaisesta perinteestä.

 

Kurssin opettaja Santtu Heikkinen on buddhalaisessa opetuslinjassa koulutettu meditaatio- ja dharma-opettaja. Hän on opettanut meditaatiota vuodesta 2019.

 

Ylös